Nyårmenyn

Jag skrev ju i förra inlägget att jag skulle bjussa på nyårsmenyn och nu har jag äntligen fått tummen ur. Trots att jag spenderade nyårsafton ensam gjorde jag mig till och dukade fint och satsade på en trerätters meny.
 
Förrätten bestod av räkor med het avocadoröra och smördegskringlor med pesto och parmesan. Jag gjorde en röra med avocado som jag mixade tillsammans med citron, creme fraiche och lite cayenpeppar. Serverade i små glas och hängde räkor runt på kanterna och citronklyfta. Smördegskringlorna gjorde jag genom att köpa en färdig rektangel med färsk smördeg. Bredde på pesto över hela (jag körde halva med basilikapesto och hälften med tomatpesto) och strödde över färsk riven parmesanost. Rullade sedan ihop smördegsplattan från båda håll så att de möttes på mitten  och skar i bitar som jag gräddade i ugnen, gott! Till detta drack jag champagne. Min favorit är "Gula Änkan" och då föredrar jag sec före brut. Resultatet ser du nedan.
 
 
Till varmrätt valde jag att göra Cambozolafylld fläskfilé med ugnsstekta små delikatesspotatisar och sallad. Fläskfilén skar jag i bitar och bankade sedan ut varje bit så att det blev stora tunna bitar och i den la jag en bit cambozolaost, rullade ihop det och fäste med tandpetare. Stekte dem sedan så att de fick en gyllenbrun färg och plockade då upp dem och lade åt sidan och fortsatte med såsen. Den gjorde jag genom att vispa ner creme fraiche i stekpannan där jag stekt köttet, lite svartpeppar, salt en liten bit köttbuljongtärning och lite rött vin. Jag hade också en bit cambozolaost över och lät den smälta ner i såsen också. När jag vispat ner det där så lade jag tillbaka köttet i såsen så att de fick puttra med en stund. Potatisen gjorde jag i ugnen hela med lite smör och flingsalt bara. Till det hade jag en vanlig sallad med ruccola, coctailtomater, gurka och rödlök. Det blev så gott! Det där med att ha någon typ av mögelost i sås med en skvätt vin i är bland det godaste jag vet, mums! Det röda vinet jag hade till minns jag i skrivande stund inte vad det hette...men gott var det såklart!
 
 
Till efterrätt hade jag frusen cheesecake med kaluha och oreocrumble. Cheesecaken hade jag förberett på förmiddagen och hade i frysen och sedan hackade jag bara oreokakorna och lade ovanpå glassen till serveringen, perfekt avslutning på en fantastiskt god middag...om jag får säga det själv!
 
 

Nästan synd och skam att jag inte hade gäster till tillfället
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0